Nem, nem káromkodtam. A világ legegyszerűbb, és leglaktatóbb reggelije/ebédje receptjét árulom el nektek a héten. Tudom, a lángos is az, de valljuk be, olajban úszni kora reggel, vagy akár a nap folyamán bármikor - hogy fogalmazzak diplomatikusan - nem mindenki vágyálma. De akkor nézzük a spanyol étel, a purpusas receptjét, amit szintén gyerekkel illik csinálni.
Ami kell hozzá:
Legalább egy gyerek segítő kezei
30 deka liszt
1 deci víz
0,5 deci olaj (oliva)
2 nagy csipet só
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez ami van otthon, de a sajt, vagy a tejföl jól jöhet, némi sonka, apróra vágott paprika, esetleg gomba, tényleg, amit találtok.
Az olajat és a vizet együtt mérjétek ki, így látszódik, hogy nem keveredik a kettő egymással, majd öntsétek bele egy tálba. Tegyétek bele a sót, a sütőport, majd a lisztet. Gyúrjátok össze (kb. 3-4 perc alatt gyönyörű, kézről simán leváló tésztát kaptok). Picit hagyjátok pihenni, míg a tölteléket összeállítjátok!
Egy tálba reszeljetek sajtot, keverjétek el pici tejföllel, apróra vágott sonkával, paprikával.
A tésztát picike, kb öt centis gombócokra szedjétek szét és nyújtófával szinte rétestészta vékonyságúra nyújtsátok (sütés közben egész szépen megdagad majd!). A kinyújtott tészta közepébe 2-3 kanálnyi tölteléket mérjetek, majd hajtsátok rá a másik felét, nyomkodjátok el a szélét és már mehet is a serpenyőbe. Barnás foltosra kell sütni mind a két felét és már kész is.