Elöntött bennünket a tök, elvégre is itt a szezon, akár amerikanizálódunk, akár nem. Nálunk az édes verzió - mint már említettem - be nem teheti a lábát az ajtón. Ezért sütöttem hússal, krumplival, hagymával. Rém egyszerű és nagyon finom. Salátával ettük.
Meghámoztam és nagy kockákra vágtam kb. negyed kiló tököt, ugyan ennyi hagymát és krumplit. A tepsibe rakva sóztam, borsoztam, szerecsendiót őrölve, legalább 5-6 fokhagyma gerezdet (vágva vagy törve), némi őrölt köményt (és a gyömbér is belefér szerintem). Rátettem a sózott csirke felső combokat, lelocsoltam az egészet oliva olajjal, majd fóliával lefedve legalább másfél órát sütöttem kis lángon. Utána füstölt sajtot pirítottam rá. A kék sajtot is elviseli.